Tvättning av gatufasad

Nu har vi tvättat gatufasaden mot Östra Storgatan 82-90 på vår fastighet Cigarren 19. OCAB har utfört arbetet och resultatet blev över förväntan.

Det är nu inte bara att tvätta, det är den mindre delen. Först skall man ha en TA-plan, en arbetsmiljöplan (riskarbete och arbete över 2 meter) söka tillstånd och övertala ansvariga att få flytta busshållplatsen till annat ställe i en dag (eller ett dygn) och sedan skall vi bygga tunga skydd, hänvisningar för gående samt se till att den som arbetar på saxliften har livlina. Detta är sådant som vår byggchef kan och vi har bra kontakt med ansvariga på kommunen så vi löser det mesta.

Däremot så ser vi nästan dagligen arbeten utmed och på vägar som saknar de skydd som skall finnas och säkerligen även tillstånd. Denna dag passerade jag ett arbete där man målar en stor fastighet centralt i staden (mycket trafikerad gata) med en stor saxlift som stod minst 1 meter ut i körbanan utan några påkörningsskydd. För att inte tala om de uteserveringar som finns (här gäller andra regler) där gästerna sitter direkt vid körbanan med bara ett litet staket som skydd. Reglerna är olika och efterlevnaden är inte alltid så stor samt kontrollen verkar obefintlig. Jag är i vart fall stolt över att vi på Bygginvest följer de regler som finns, vilket innebär att vi minimerar risken för skador på personal och entreprenörer. /Fredrik

Skrivet den19 augusti, 2015 iOkategoriserade

Dela berättelsen

Om författaren

Back to Top